Mechanikus porlasztók

A dízelmotor belső égésű motor, amelynek működési elvét a német Rudolf Diesel szabadalmaztatta 1893. február 23-án.

Alapkoncepciója:

A dízelmotor szerkezetében hasonlít a nála ismertebb mechanizmusú benzinmotor (Otto-motor) felépítéséhez, hiszen alapvetően mindkettő henger(ek)ből, dugattyú(k)ból, főtengelyből, kiegyenlítő-tömeg(ek)ből, vezérműből, szelepekből stb. épül fel, s mindkettő a négy ütem – szívás, sűrítés, terjeszkedés és kipufogás – szerint dolgozik, de működése és az azt kiszolgáló berendezések jelentősen eltérnek.

A fő különbség, hogy a dízelnél a tüzelőanyag (leginkább gázolaj) gyújtószikra segítsége nélkül, a legalább hússzoros kompresszió (légsűrítés) miatti felmelegedés hatására öngyulladással ég el és végez munkát a hengerben. Az Otto motorok benzin+levegő keveréket kapnak a karburátorból, viszont a dízelmotor hengere csak levegőt szív be, azt sűríti, az adagoló az égéstérben felhevült levegőbe fecskendezi az üzemanyagot.

Működési elve:      

Szívás – tiszta levegő beszívása

Sűrítés – levegő sűrítése, amitől az felhevül

Robbanás – a sűrített, felhevült levegő a befecskendezett üzemanyagot berobbantja

Kipufogás – az égéstermék távozása

A dízel motor négy üteme:

A dízelmotor tiszta levegőt szív be és azt sűríti össze. A nagy nyomás miatt a levegő felmelegszik. Ebbe a forró levegőbe az adagolószivattyú (103-as ábra) dízelolajat fecskendez be, amely magas hőmérsékleten külön gyújtóberendezés (gyertya) nélkül meggyullad, elég. A dízelmotorokat gyakran alkalmazzák személygépkocsik, teherautók, autóbuszok, hajók, mozdonyok hajtására, de tengeralattjárók, és repülőgépek számára is készültek dízelmotorok.

Régebbi típusú porlasztók javítása megoldott,gyári alkatrészekkel és technológiával!

6 hónap teljes körű garanciát vállalunk minden elvégzett munkára! Nem csak az injektor felújítást vállaljuk,hanem akár a ki-be szerelést és a szoftveres illesztést is ami javítás után elengedhetetlen!

Bevizsgálás megvárható (1-2 óra) ,így "azonnal" napra kész információkkal tudunk önnek szolgálni a várható költséggel kapcsolatban! Nálunk nem kell napokat várni a bevizsgálás vagy a javításra! 

Felújítás 24-72 órán belül , porlasztó ki-be szereléssel együtt!

Kérje ajánlatunkat most, ha megbízható és precíz munkát szeretne korrekt, elfogadható áron!

  • 2030 Érd, Szovátai út. 6 
  • Hétfőtől Péntekig: 08:00 - 17:00

Kérje ajánlatunkat most, ha megbízható és precíz munkát szeretne, elfogadható áron!

Cégünk Több mint 10 éve az önök szolgálatában
hatékonyan, gyorsan, precízen!